Leerlingenraad

De leerlingenraad is in het schooljaar 2019-2020 opgezet om leerlingen actief te betrekking bij de school. De leerlingenraad bestaat uit een aantal leerlingen uit de groepen 5 t/m 8.

In elke groep wordt er een pitch/presentatie gehouden door leerlingen die graag hun klas willen vertegenwoordigen. Aan de hand hiervan wordt er in de klas gestemd wie hun groep mag vertegenwoordigen in de leerlingenraad. De leerlingenraad komt om de zes weken bijeen. Een leerkracht van de groepen 5 t/m 8 (roulerend systeem) zit de vergaderingen voor, neemt wat besproken is op in de notulen en legt dit voor aan het team van de Brinkschool.

De onderwerpen die bij de raad voorbijkomen, zijn de onderwerpen die bij de leerlingen zelf leven, oftewel de leerlingen komen zelf met ideeën/onderwerpen die besproken moeten worden. Voor deze ideeën is in elke klas een ideeënbox aanwezig, waarin elke leerling van de klas onderwerpen/ideeën in kan stoppen, die bij de eerstvolgende raad besproken worden. De vertegenwoordiger van de klas zal van tevoren bepalen of deze ideeën ook relevant zijn voor de leerlingenraad.

Voorbeelden van onderwerpen die tijdens een raad besproken zijn:
  • Speelmateriaal
  • Inrichting gebouw en plein