Groep 8

Er is één groep 8 op de Brinkschool. Groep 8 krijgt les van meester Libor en juf Ank.

Het laatste jaar van de basisschool is voor veel kinderen een leuke, maar ook spannende, tijd. In groep 8 zijn we veel bezig met de voorbereiding op de middelbare school. Vakken als begrijpend lezen, studievaardigheden, rekenen en wereldoriëntatie staan veel centraal, maar er is ook ruimte voor creatieve vakken. Door de kinderen zoveel mogelijk zelfstandig en verantwoordelijk te maken, proberen we om ze zo goed mogelijk van de basisschool af te laten gaan. Voor de kerstvakantie bezoeken we zeker 3 middelbare scholen om daar eens sfeer te proeven.

Speciaal voor groep 8 is het einde van het jaar, tegen die tijd draait het vooral om de musical en het schoolkamp (4 dagen Ameland). Voor veel kinderen mooie ervaringen om later nog vaak aan terug te denken.
Verder doen we mee aan een sportdag, basketbal- en voetbaltoernooi met andere scholen.