Groep 7a En 7b

Er zijn twee groepen 7 op de Brinkschool. Groep 7a krijgt les van meester Berny en groep 7b krijgt les van meester Mathijs en juf Emily.
De vakken en dagelijkse gang van zaken zijn in groep 7 niet veel anders dan voorgaande jaren. De lesstof is moeilijker en er wordt nog meer van de zelfstandigheid gevraagd. Daarnaast worden er meer opdrachten in groepjes gedaan. Dus een goede mix van zelfstandig- en samenwerken staat centraal. Extra aandacht hebben we voor verkeer omdat zowel het theoretisch- als praktisch verkeersexamen plaatsvindt.

Bij rekenen gaan we in groep 7 werken met steeds grotere getallen. Daarnaast oefenen we veel met het metriek stelsel, de breuken en procenten.
Spelling breidt zich in groep 7 uit met moeilijke regelwoorden. Daarnaast oefenen we veel met de spelling van werkwoorden.

De kinderen zijn in groep 7 voor het eerst aanwezig bij de rapportgesprekken om hun eigen verhaal te kunnen doen.
Speciaal in groep 7 is voor het eerst op ‘kamp’ gaan, we gaan 1 nacht overnachten.
Verder doen we mee aan een sportdag en basketbaltoernooi met andere scholen.