We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord

Groep 2

Er zijn twee groepen 2 op de Brinkschool. 

In de kleutergroepen werken we met een jaarrooster. Kleutermethodes die we gebruiken voor taalonderwijs zijn ‘Schatkist’ en ‘Fonemisch bewustzijn’. Voor het rekenonderwijs maken we gebruik van ‘Gecijferd bewustzijn’ en ‘Met sprongen vooruit’. Daarnaast werken we met wisselende thema’s van ‘Kleuteruniversiteit’, die aangepast worden aan de actualiteit en het seizoen waarin rekenen en taal verweven zitten. Voor kinderen die meer uitdaging nodig hebben is er het zogenaamde ‘Levelwerk’.

In groep 2 leren kinderen voornamelijk door spelen in de hoeken en met ontwikkelingsmaterialen en de instructiekring. We bereiden de kinderen na de kerstvakantie steeds meer voor op groep 3. We leren steeds iets langer zelfstandiger te werken met opdrachten die gekoppeld zijn aan de thema’s uit de methoden. Ook oefenen we het schrijven van letters en cijfers.

Iedere dag wordt er gezongen en/of muziek gemaakt. Elke dinsdag gymmen we met groot materiaal in de gymzaal Renshu nabij de school. Ook wordt er Engels gegeven. Verder spelen we elke dag buiten. We hebben veel buitenspeelmateriaal tot onze beschikking zoals loopfietsen, een klimtoestel en een nestschommel.