Groep 1a en 1b

Er zijn twee groepen 1 op de Brinkschool. In groep 1a geven juf Saskia en juf Tineke les en groep 1b krijgt les van juf Arjanne en juf Monique.
In de kleutergroepen werken we met een jaarrooster. Kleutermethodes die we gebruiken voor taalonderwijs zijn ‘Schatkist’ en ‘Fonemisch bewustzijn’. Voor het rekenonderwijs maken we gebruik van ‘Gecijferd bewustzijn’ en ‘Met sprongen vooruit’. Daarnaast werken we met wisselende thema’s van ‘Kleuteruniversiteit’, die aangepast worden aan de actualiteit en het seizoen waarin rekenen en taal verweven zitten. Voor kinderen die meer uitdaging nodig hebben is er het zogenaamde ‘Levelwerk’.

In groep 1 leren kinderen voornamelijk door spelen in de hoeken en met ontwikkelingsmaterialen en de instructiekring. Daarnaast maken we iedere week een opdracht.
Iedere dag wordt er gezongen en/of muziek gemaakt. Elke dinsdag gymmen we met groot materiaal in de gymzaal Renshu nabij de school. Ook wordt er Engels gegeven. Verder spelen we elke dag buiten, vaak twee keer. We hebben veel buitenspeelmateriaal tot onze beschikking zoals loopfietsen, een klimtoestel en een nestschommel.