Het kan weer: schoolreisje!

vrijdag 20 mei 2022
Na twee corona schooljaren kunnen we dit schooljaar eindelijk het weer zeggen: 'Wij gaan op schoolreisje!'

Een aantal groepen is al op schoolreis geweest: Naturij, Drouwenerzand, Walibi, Drentse Koe, Wildlands, maar ook zijn er groepen die binnenkort nog gaan: het kamp van groep 7 en het kamp van groep 8!

Met de bus weer voor de school staan ouders, schoolgenootjes, leerkrachten de kinderen uit te zwaaien.

TOET TOET!

En daar gaan ze: op schoolreisje!

Groepen 8 | Middelbare schoolweek

maandag 9 mei 2022
Van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is een behoorlijke stap. Zo ga je van een lokaal en een juf of meester naar verschillende lokalen, verschillende docenten en zelfs pauze houden in de kantine. Dat is even wennen!

Om de leerlingen van groep 8 alvast een voorproefje te geven op de middelbare school is de Middelbare schoolweek van start gegaan. De leerlingen ontvingen een lesrooster waarop stond welke les ze kregen, welke docent de les gaf en in welk lokaal ze aanwezig moesten zijn. In de pauze konden ze naar de kantine voor een kopje soep, een broodje en wat lekkers, maar wel voor 50 eurocent per stuk, want ja... ook dat hoort bij de middelbare school.

En ja... ook als de docent ziek is, betekent dat: tussenuur!

Onderbouw | De bloemenwinkel

maandag 4 april 2022
Met de lente in de lucht en de bloemen die volop in bloei staan, kon de bloemenwinkel op OBS Brinkschool bij de onderbouw niet achterblijven:

van het verzorgen van de bloemen met een gieter tot het kopen en verkopen van planten en bloemen met een echte kassa.

En wat kunnen ze al goed een boeket samenstellen!

Goede Doelenweek | Oekraine

vrijdag 1 april 2022
In de week van 28 maart staat de Goede Doelenweek op de jaarplanning. Deze week staat in het teken van een goed doel. Dit schooljaar kozen wij voor Oekraine.

Alle groepen ontvingen een prentenboek waarin thema's zoals vluchten, vriendschap, oorlog en hulp aan bod kwamen. Vanuit dit prentenboek ging elke klas aan de slag met het goede doel. Tussendoor werden alle leerlingen gevraagd om lege flessen in te zamelen op school.

Op vrijdag 1 april liepen de leerlingen en leerkrachten van groep 1d, 6b en 8b naar de Albert Heijn met alle ingezamelde flessen. Aan het eind van de ochtend verzamelden alle leerlingen en leerkrachten van de Brinkschool op locatie Oude Brinkweg waar de bekendmaking van het ingezamelde bedrag werd gepresenteerd en twee prachtige gedichten uit groep 5a werden voorgedragen (zie foto's):

386.50 euro!

Groepen 5 | Schooltuintjes

dinsdag 29 maart 2022
De zon schijnt, lucht is blauw: schooltuintjes we komen gauw!

Elk schooljaar werken wij samen met de Mikkelhorst in Haren aan het schooltuinproject.

De kinderen van de groepen 5 krijgen ieder hun eigen stukje grond waar ze hun tuintje verzorgen: van zaaien, tot planten, naar verzorgen om hopelijk aan het begin van het nieuwe schooljaar de gewassen te kunnen oogsten!