vorige pagina | volgende pagina

Sinterklaas is in 't land!

woensdag 17 november 2021
Hij komt, hij komt, de lieve, goede Sint, met de stoomboot uit Spanje weer aan!

Sinterklaas is weer in 't land aangekomen en hopelijk kunnen wij hem op vrijdag 3 december ontvangen op onze school!

De kinderen, de Ouderraad en andere betrokken ouders hebben de Brinkschool omgetoverd in Sint stijl waarbij Sinterklaas en zijn Pieten hopelijk straks hun ogen uit gaan kijken naar al die versieringen.

Tot gauw, Sint en Pieten!

Lampionnenkoor

woensdag 10 november 2021
'Sint Maarten, Sint Maarten, de koeien hebben staarten' , '11 november is de dag, dat mijn lichtje branden mag' , 'Mien Lutje lanteern'

Van papier mache, naar vliegerpapier en op naar de prikmatten: Sint Maarten staat bijna weer voor de deur en in alle klassen zijn alle leerlingen druk bezig met het maken van hun lampion

Om ervoor te zorgen dat we in gezellige sfeer, met alle corona maatregelen die van toepassing waren, toch de ouders konden verrassen van een heus Sint Maarten feest hebben de leerlingen van de groepen 1 tot en met 4 in een grote kring op het plein allerlei liedjes gezongen met hun lampion in hun hand en dit opgenomen op film voor alle ouders.

We wensen jullie een fijne Sint Maarten!

Cultuur | Naar het museum

donderdag 4 november 2021
Binnen Kunst & Cultuur Groningen kan je een school aanmelden voor 'Culturele mobiliteit' waarbij je leerlingen de mogelijkheid biedt om met een bus van het Nationaal Busmuseum naar een museum te gaan in hun regio.

Dit schooljaar zijn we, dankzij de vrijwillige ouderbijdrage, gestart met het structureel bieden van museumbezoeken in de groepen 1 tot en met 8. Elke groep gaat naar een vast museum met een vast programma. Op deze manier krijgt iedere leerling de mogelijkheid om in zijn basisschoolperiode maar liefst acht musea te bezoeken die in de buurt van Groningen liggen.

Zo gaan de groepen 3 naar Klooster Ter Apel waar de leerlingen op ontdekkingstocht gaan in het klooster, de groepen 5 gaan naar Groningen-Stad naar het Noordelijk Scheepsvaartmuseum en het Pelstergasthuis en de groepen 8 naar Kamp Westerbork!

Kinderboekenweek 2021 deel 2

donderdag 21 oktober 2021
De Kinderboekenweek 'Worden wat je wil' is op de Brinkschool zo breed mogelijk neergezet. Ouders konden zich inschrijven voor een gastles waarbij ze konden vertellen over hun beroep. Van archeoloog, naar dermatoloog, naar werken bij de universiteit en werken als rechter in een rechtszaal! Daarnaast hebben we ook beroepen op locatie Oude Brinkweg uitgenodigd die een voertuig nodig hebben om hun beroep goed te kunnen uitvoeren: de politiewagen, traumahelikopter, brandweerwagen en bus stond al klaar op het plein. De kinderen hebben hun ogen uitgekeken!

We zijn het nieuwsbericht 'Kinderboekenweek deel 1' af gaan sluiten met de Gouden Penselen en de Gouden Griffels wedstrijd. De groepen 1 tot en met 4 hebben prachtige tekeningen gemaakt in het kader van 'Beroepen': van dinosaurus tot politieman en prinses Elsa, maar ook zijn er groepen die een eigen voorkant van het boek 'Agent en Boef' hebben gemaakt. De groepen 5 tot en met 8 hebben een eigen keuze in verhalen en gedichten gemaakt. Sommige groepen hebben zelfs een stukje tekst gekregen waarbij ze zelf de keuze mochten maken of ze dit stukje zouden gebruiken als inleiding, kern of afsluiting om van daaruit een mooi verhaal te kunnen maken.

Aan het eind van de Kinderboekenweek is prinses juf Joyce bij de groepen 1 tot en met 4 langs geweest samen met twee juryleden van de Ouderraad om de winnaars bekend te maken. Bij de groepen 5 tot en met 8 zijn de winnaars bekend gemaakt door een korte voorstelling waarbij met luid tromgeroffel de top 3 per groep werd genoemd waarbij uiteindelijk de winnaar met een luid applaus de prijs in ontvangst mocht nemen!

Het was een prachtige afsluiting van een feestelijke Kinderboekenweek!

Kinderboekenweek 2021 deel 1

woensdag 6 oktober 2021
Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar hij van droomt. Beroepen als astronaut, dokter of kok… kinderen spelen vaak na wat ze willen worden. Of ze worden geïnspireerd door hun idolen of helden: een bekende zangeres, voetballer of YouTuber. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later!

Tijdens de opening van de Kinderboekenweek kwamen de kinderen van de groepen 1 t/m 4 verkleed als beroep (dinosaurus, brandweer, dierenarts, prinses) waarbij ze 'Raad het beroep' spel deden (de leerkrachten waren verkleed in een bepaald beroep) en de Kinderboekenweek dans leerden van een heuse dansdocent. De kinderen van de groepen 5 t/m 8 gingen naar een voorstelling en openden in de klas met een Kinderboekenweekspel. Elke groep ontving een boekenpakket als geschenk met prachtige, nieuwe boeken.
Wat een feestelijke opening!

Maar.... we zijn nog lang niet klaar!

Net als de winnaars van de Gouden Griffel en Gouden Penseel kunnen de kinderen van de groepen 1 t/m 8 een prijs winnen voor de mooiste (boek)tekening of het mooiste verhaal. Bij de afsluiting van de Kinderboekenweek worden de winnaars (per groep een winnaar, dus maar liefst 18 winnaars!) bekend gemaakt!

Benieuwd wat we nog meer in petto hebben?
Volgende week komt er een nieuw bericht over de KBW 2021 Brinkschool op de website!
vorige pagina | volgende pagina