vorige pagina | volgende pagina

Kinderboekenweek 2020: En Toen?

dinsdag 29 september 2020
Van 30 september t/m 7 oktober is het weer Kinderboekenweek. De Brinkschool wil graag het (voor)lezen van kinderboeken stimuleren. Met samenwerkingspartner Boomker boeken (Libris) organiseren we een actie waarbij er gespaard kan worden voor gratis kinderboeken in de klassen!

Voor ieder verkocht boek ontvangt de Brinkschool een cadeaubon voor 10% van het aankoopbedrag. Voor dit bedrag mogen leerkrachten boeken uitzoeken voor in de klassen. Hoe meer ouders meedoen, hoe meer gratis boeken de school bij Boomker mag uitzoeken!

Op de speciaal voor de Kinderboekenweek ingerichte website (kinderboekenweek.obsbrinkschoolharen.nl) vindt u een selectie van de mooiste kinderboeken. Boeken kunnen via de webshop eenvoudig (en coronaproof) worden besteld en betaald. Na 7 oktober worden de aangekochte boeken bij uw kind in de klas geleverd.

Het is uiteraard ook mogelijk om een kinderboek aan te schaffen in de fysieke winkel van Boomker Boeken! Vergeet dan niet om een foto van de bon toe te sturen naar de Ouderraad om de actie te steunen. Het mailadres van de ouderraad is: orbrinkschool@gmail.com.

Uiteraard ontvangt u bij aankoop van EUR 12,50 aan kinderboeken (in de winkel of via de webshop) het Kinderboekenweekgeschenk 2020 dat dit jaar geschreven is door Arend van Dam.

Kraanwaterdag

dinsdag 1 oktober 2019
Op woensdag 25 september deed de hele school mee met Waterdag. Alle kinderen dronken die dag kraanwater in plaats van gezoete drankjes of sapjes. De kinderen van groep 7A (meester Berny) dronken zelfs water met fruit. Een geslaagde dag waarbij de kinderen hebben geleerd wat de voordelen van kraanwater zijn.

Nieuw rijdend materiaal onderbouw

dinsdag 1 oktober 2019
Dankzij de mooie opbrengst van de Bazaar heeft de sponsorcommissie fietsen, steppen en een fietskar met aanhanger kunnen aanschaffen.
Tijdens het maken van de foto konden de kinderen van de groepen 1 en 2 niet wachten met het in gebruik nemen. Na het fotomoment werd er door de kinderen flink op los gestept en gefietst!

Raadsbesluit huisvesting 25 september 2019

donderdag 26 september 2019
Op 25 september heeft de gemeenteraad van Groningen ingestemd met de herhuisvesting van de Brinkschool aan Rummerinkhof 8. Wij zijn als school erg blij met deze beslissing! Een toelichting van Bert Boers kunt u hier lezen.

Raadsvoorstel herhuisvesting

donderdag 11 juli 2019
Op 10 juli is het raadsvoorstel herhuisvesting Brinkschool gedeeld met alle betrokkenen. U kunt het raadsvoorstel vinden onder tabblad nieuws- huisvesting.
vorige pagina | volgende pagina