We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord

Nieuwsoverzicht

vorige pagina | volgende pagina

Brink Beurs: bewegend leren

woensdag 23 november 2022
OBS Brinkschool heeft het predicaat 'Gezonde school - Sport en Bewegen'. Dit betekent dat we het belangrijk vinden dat onze leerlingen tijdens het volgen van onderwijs dit ook spelenderwijs en bewegend leren.

Uit meerdere onderzoeken is naar voren gekomen dat bewegend en spelend leren niet alleen de gezondheid, motoriek en welbevinden van leerlingen verbetert, maar ook bijdraagt aan de sociaal-emotionele en cognitieve ontwikkeling. 

Vanmiddag was het de beurt aan het Brinkschoolteam: door elkaar te inspireren met leuke, leerzame werkvormen waar volop bewogen wordt, heeft ieder weer nieuwe lesideeen opgedaan die ze de volgende dag bij wijze van spreken kunnen inzetten in de klas.

Fijn om zo van en met elkaar te leren waarbij we ons onderwijs steeds leuker en leerzamer kunnen maken!

Voorleeswedstrijd

maandag 21 november 2022
Muisstil was het in de zaal. Alle ogen waren gericht op de voorlezer en alle oren waren gespitst op het verhaal. 

Vandaag was de voorleeswedstrijd waarbij er in elke groep 7 en 8 een klassenwinnaar gekozen was die voor de wisselbeker en de befaamde titel 'Voorleeskampioen Brinkschool' mocht strijden.

De kampioen mag OBS Brinkschool vertegenwoordigen tijdens de regionale voorleeswedstrijd die in het nieuwe jaar plaats gaat vinden in de bibliotheek Haren, spannend!

Lampionnenshow

vrijdag 11 november 2022
De lichten uit, de lampionlampjes aan.

Gisteravond was de lampionnenshow op de Brinkschool.

Op beide locaties konden kinderen, ouders, opa's, oma's en andere belangstellenden kijken naar de lampionnen die de kinderen gemaakt hebben. Via een vaste looproute kwam je langs alle lokalen waar de lampionnen tentoongesteld stonden.

Wat een gezelligheid!

Bewegend leren spelling

woensdag 26 oktober 2022
Wie gisterenochtend op het voorschoolplein liep, zag misschien wel witte herstblaadjes her en der verspreid met woorden erop. Woorden met de ee, aa en oo, zoals meet, boot en maan.

De groepen drie hebben een herfstloopdictee gedaan.

Zo snel mogelijk woorden zoeken en het woord in de juiste categorie schrijven. Wat een wir war aan spellingspeurders! 

Naast leren met een leer- en werkboek vinden we het op de Brinkschool ook belangrijk dat leerlingen spelenderwijs en bewegend leren door het lesaanbod af en toe te varieren op creatieve wijze!

Vertrouwenspersoon leerlingen

dinsdag 11 oktober 2022
Voor eenieder van ons is het soms prettig om te kunnen praten met iemand die verder van je af staat en/ of niet betrokken is bij een bepaalde situatie. Deze mogelijkheid willen wij onze leerlingen ook bieden.

Binnen ons team hebben we een gedragsspecialist die daarom ook vertrouwenspersoon van de leerlingen is geworden. De afgelopen weken is zij in alle groepen geweest om zichzelf voor te stellen en haar rol als vertrouwenspersoon uit te leggen. Leerlingen kunnen bij haar terecht als zij ergens mee zitten; hun hart willen luchten of ondersteuning nodig hebben bij het oplossen van (vervelende) problemen, zoals pesten.
 
Op beide locaties hangt, op een centrale plek, een blauwe brievenbus. Dit zijn de brievenbussen waar de leerlingen van groep 3 t/m 8 een briefje, met hun naam en groep erop, in kunnen stoppen. De vertrouwenspersoon is als enige in bezit van deze sleutels en heeft een vaste dag in de week dat ze met de leerlingen die hun verhaal kwijt willen in gesprek kan. 

Op deze manier willen wij ervoor zorgen dat elke leerling zich veilig en vertrouwd op school voelt en weet dat er iemand op school is als ze hulp nodig hebben.


vorige pagina | volgende pagina