Kinderboekenweek 2021 deel 2

donderdag 21 oktober 2021
door Shefali Kremer
De Kinderboekenweek 'Worden wat je wil' is op de Brinkschool zo breed mogelijk neergezet. Ouders konden zich inschrijven voor een gastles waarbij ze konden vertellen over hun beroep. Van archeoloog, naar dermatoloog, naar werken bij de universiteit en werken als rechter in een rechtszaal! Daarnaast hebben we ook beroepen op locatie Oude Brinkweg uitgenodigd die een voertuig nodig hebben om hun beroep goed te kunnen uitvoeren: de politiewagen, traumahelikopter, brandweerwagen en bus stond al klaar op het plein. De kinderen hebben hun ogen uitgekeken!

We zijn het nieuwsbericht 'Kinderboekenweek deel 1' af gaan sluiten met de Gouden Penselen en de Gouden Griffels wedstrijd. De groepen 1 tot en met 4 hebben prachtige tekeningen gemaakt in het kader van 'Beroepen': van dinosaurus tot politieman en prinses Elsa, maar ook zijn er groepen die een eigen voorkant van het boek 'Agent en Boef' hebben gemaakt. De groepen 5 tot en met 8 hebben een eigen keuze in verhalen en gedichten gemaakt. Sommige groepen hebben zelfs een stukje tekst gekregen waarbij ze zelf de keuze mochten maken of ze dit stukje zouden gebruiken als inleiding, kern of afsluiting om van daaruit een mooi verhaal te kunnen maken.

Aan het eind van de Kinderboekenweek is prinses juf Joyce bij de groepen 1 tot en met 4 langs geweest samen met twee juryleden van de Ouderraad om de winnaars bekend te maken. Bij de groepen 5 tot en met 8 zijn de winnaars bekend gemaakt door een korte voorstelling waarbij met luid tromgeroffel de top 3 per groep werd genoemd waarbij uiteindelijk de winnaar met een luid applaus de prijs in ontvangst mocht nemen!

Het was een prachtige afsluiting van een feestelijke Kinderboekenweek!