Kinderboekenweek 2021 deel 1

woensdag 6 oktober 2021
door Shefali Kremer
Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar hij van droomt. Beroepen als astronaut, dokter of kok… kinderen spelen vaak na wat ze willen worden. Of ze worden geïnspireerd door hun idolen of helden: een bekende zangeres, voetballer of YouTuber. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later!

Tijdens de opening van de Kinderboekenweek kwamen de kinderen van de groepen 1 t/m 4 verkleed als beroep (dinosaurus, brandweer, dierenarts, prinses) waarbij ze 'Raad het beroep' spel deden (de leerkrachten waren verkleed in een bepaald beroep) en de Kinderboekenweek dans leerden van een heuse dansdocent. De kinderen van de groepen 5 t/m 8 gingen naar een voorstelling en openden in de klas met een Kinderboekenweekspel. Elke groep ontving een boekenpakket als geschenk met prachtige, nieuwe boeken.
Wat een feestelijke opening!

Maar.... we zijn nog lang niet klaar!

Net als de winnaars van de Gouden Griffel en Gouden Penseel kunnen de kinderen van de groepen 1 t/m 8 een prijs winnen voor de mooiste (boek)tekening of het mooiste verhaal. Bij de afsluiting van de Kinderboekenweek worden de winnaars (per groep een winnaar, dus maar liefst 18 winnaars!) bekend gemaakt!

Benieuwd wat we nog meer in petto hebben?
Volgende week komt er een nieuw bericht over de KBW 2021 Brinkschool op de website!