Cultuur | Naar het museum

donderdag 4 november 2021
door Shefali Kremer
Binnen Kunst & Cultuur Groningen kan je een school aanmelden voor 'Culturele mobiliteit' waarbij je leerlingen de mogelijkheid biedt om met een bus van het Nationaal Busmuseum naar een museum te gaan in hun regio.

Dit schooljaar zijn we, dankzij de vrijwillige ouderbijdrage, gestart met het structureel bieden van museumbezoeken in de groepen 1 tot en met 8. Elke groep gaat naar een vast museum met een vast programma. Op deze manier krijgt iedere leerling de mogelijkheid om in zijn basisschoolperiode maar liefst acht musea te bezoeken die in de buurt van Groningen liggen.

Zo gaan de groepen 3 naar Klooster Ter Apel waar de leerlingen op ontdekkingstocht gaan in het klooster, de groepen 5 gaan naar Groningen-Stad naar het Noordelijk Scheepsvaartmuseum en het Pelstergasthuis en de groepen 8 naar Kamp Westerbork!